Vliegtickets Berlijn

Berlijn is een stad die het verdiend om bezocht te worden. Al is er in de oorlog veel kapotgebombardeerd, toch vind je er nog veel bijzondere bezienswaardigheden. Zo is er de Brandenburger Tor uit de achttiende eeuw, stukjes van de Berlijnse muur uit de periode na de tweede wereldoorlog dat Oost- en West-Duitsland gescheiden waren, en natuurlijk het uit verschillende films bekende Checkpoint Charlie.

Voordelig naar Berlijn

Berlijn is goed te bereiken met de auto, trein en vliegtuig. Vliegen is vaak het goedkoopste. Vliegtickets Berlijn zijn er al vanaf € 25,-. Bijvoorbeeld met Transavia vanaf Rotterdam Airport naar Berlijn Schönefeld. Als je vroeg boekt, kun je eenvoudig een stedentrip Berlijn met Korting boeken.

En er zijn meer prijsvechters die zeer goedkope vliegtickets Berlijn aanbieden. Tijdig boeken kan je enorme bedragen schelen. Met een avondje achter het internet opzoek naar goedkope vliegtickets Berlijn verdiend zich snel terug. Met die besparing kun je vervolgens bijvoorbeeld je hotel betalen. En als je daar even op doorzoekt op het net, vind je daarvoor ook hele scherpe prijzen.

Prijsvechters vliegtickets Berlijn

Prijsvechters met scherpe aanbiedingen voor vliegtickets Berlijn zijn er voldoende. Vliegen van Rotterdam kan met Transavia. Transavia vliegt van Rotterdam Airport naar de luchthaven Berlijn Schönfeld.

KLM is niet de goedkoopste, maar vliegt wel vanaf Schiphol naar Berlijn Tegel. Retourtjes met KLM zijn al te vinden vanaf 99 euro per retour! De meeste prijsvechters bieden trouwens de prijzen per enkele reis aan. Dat maakt het moeilijker om te vergelijken.

Ook EasyJet vliegt naar Berlijn Schönefeld. Ryan Air vliegt vanuit Nederland niet naar Berlijn, maar wel vanaf Brussel en Keulen. Woon je aan de Duitse grens, dan is vliegen met de Duitse prijsvechter Air Berlin ook een optie. Air Berlin vlieg vanaf Düsseldorf.

Lufthansa vliegt ook vanaf Amsterdam. Vaak heb je daar wel te maken met tickets naar Berlijn met een overstap. Bijvoorbeeld in München. Je bent dan langer onderweg.

Pas op voor extra kosten!

Een goedkoop vliegticket is natuurlijk fijn. Maar pas op voor extra kosten. Zo maak je natuurlijk kosten om van en naar de luchthaven te komen. De tickets gaan meestal uit van alleen handbagage. Een extra koffer betekent bijbetalen. Of een leuk souvenir dat je mee terug wilt nemen. Bij het inchecken mag je dan ineens per kilo fors bij gaan betalen. Deze problemen heb je niet bij de Trein Berlijn.

Bijbetalen geldt ook voor extra beenruimte, of een plek reserveren. En als je te laat bent met het uitprinten van je e-ticket, moet dat aan de balie en moet je daar weer voor bij betalen. Als je alert bent op deze bijkomende kosten, kun je ze voorkomen en vlieg je voordelig naar Berlijn. En terug natuurlijk.