Lastminute Berlijn met de bus

Wist je dat er ook een rechtstreekse bus Amsterdam – Berlijn rijdt? Dit is een heel voordelig alternatief voor de auto, trein of het vliegtuig. Een enkeltje naar Berlijn met de Flixbus is al mogelijk vanaf € 29,- per persoon. De bus maakt een lastminute Berlijn goedkoop.

Bus Berlijn: instappen bij huis

Ga je met het vliegtuig naar Berlijn, moet je eerst naar een vliegveld. Voor velen is dat een behoorlijke reis en extra wachttijd. Wil je met de trein naar Berlijn, zal je ook eerst naar een station moeten gaan van waaruit de internationale trein naar Berlijn vertrekt.

De Bus Berlijn heeft echter vele opstapplekken in Nederland. Meestal is er wel één te vinden binnen 50 kilometer van je woonplaats. Je kunt bijvoorbeeld opstappen in Amsterdam, Apeldoorn, Amersfoort, Arnhem, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Maastricht, etc. Op de site van Flixbus kun je eenvoudig je woonplaats invoeren en krijg je een overzicht van de dichtstbijzijnde opstapplaats bij jou in de buurt. Behalve Flixbus zijn er meerdere aanbieders.

Bus Berlijn in de nacht

Er rijdt ook een nachtbus naar Berlijn. Rond 19.00 uur stap je in in Amsterdam en vroeg in de ochtend stap je uit in Berlijn. Daardoor kun je maximaal van je bezoek aan Berlijn genieten. De terugreis vertrekt ook rond 21.30 uur. En de volgende ochtend stap je uit en ben je weer thuis. Zo bespaar je op hotel in Berlijn.

Lastminute Berlijn Stedentrip

Het je spontaan zin om naar Berlijn te gaan, dan is de Bus Berlijn meestal de voordeligste opties. Vliegtickets Berlijn zijn er ook voordelig, maar dan moet je er vroeg bij zijn om ze te boeken. Lastminute vliegtickets daarentegen zijn juist heel duur. Bij de trein kennen ze eigenlijk geen lastminute tickets naar Berlijn. Treinkaartjes naar Berlijn zijn kort voor vertrek vrij prijzig en daar wordt niet mee gestunt. De voordeligste manier voor een lastminute Berlijn stedentrip is dus de bus.

Comfortabel reizen met de bus

De bussen die naar Berlijn rijden zijn voor lange afstanden gemaakt. Dat vind je overal terug. Bijvoorbeeld door de extra beenruimte, zodat je ook goed kunt zitten in de comfortabele stoelen en fit op de plek van bestemming komt. Uiteraard is er gratis Wi-Fi beschikbaar en zijn er stopcontacten om je mobiele apparatuur op te laden. Verder is er uiteraard een toilet aan boord en kun je onderweg snacks en drankjes kopen.

Bus Berlijn = goedkoop met bagage!

Nog een pluspunt van de bus naar Berlijn is dat je totaal 37 kg bagage mee mag nemen. Bij een goedkope vliegticket beperkt de bagage zich meestal tot 1 stuks handbagage tot 5 of 10 kilo en moet je voor extra kilo’s bagage fors bijbetalen. Daardoor kan je trip toch nog duur worden als je een leuk souvenir mee terugneemt vanuit Berlijn. Bij de bus naar Berlijn hoef je niet bang te zijn voor extra bagagekosten.

Voor slechts € 9,- bijbetaling is het zelfs mogelijk om in sommige bussen je fiets naar de Duitse hoofdstad mee te nemen. Voor kinderwagens geldt hetzelfde. Wel dient dergelijke bagage uiterlijk 48 uur voor vertrek aangemeld te worden. Rolstoelen zijn in principe gratis. Wel dient deze uiterlijk 36 uur van tevoren te worden aangemeld, zodat deze wordt ingepland.